gràcies per passar per ací

dilluns, 18 d’abril de 2016

ARA PACIS

El proper divendres dia 22 d'abril arriba a Vila-real un espectacle de Xarxa Teatre: Ara Pacis. Es tracta d'un  muntatge que aprofundeix en el missatge pacifista. El títol fa referència als altars de la guerra que construïen els romans perquè els déus no els abandonessin i poguessin gaudir de llargs períodes sense violència. 
Uns altars que van acabar convertits en cendres per noves guerres o religions. Aquesta dicotomia ha acompanyat des de sempre a l'ésser humà: la pau com un esperat desig contra la violència com un mitjà per solucionar els nostres problemes.
En la pàgina de la companyia s'explica que Xarxa utilitza totes les tècniques escèniques habituals en els seus muntatges –itinerància, grans elements mòbils, ús escènic de la pirotècnia, efectes lumínics espectaculars…- per posar davant els ulls de l'espectador la transformació d'una societat agrària i festiva que acaba per sucumbir al furor bel·licista. En definitiva, Ara Pacis II és un cant a la pau amb l'esperança que aprenguem, per fi, dels errors del passat. La ceguera de l'home és el combustible per a la guerra.
Deixe un vídeo del que és l'obra. Podrem vore'l en directe a partir de les 22'30 hores a la Plaça Major.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada