gràcies per passar per ací

dimecres, 22 d’abril de 2015

A RAJAPLOMA

Fer-ho tot (o quasi tot) a rajaploma és un costum modern.

 L'excés d'informació i la rapidesa que ens envolta fan realment dificultós fer les coses d'una altra manera perquè ens hem acostumat a la superficialitat i a la falta d' aprofundiment: fem viatges exprés a qualsevol part del món facilitats per companyies de baix cost, que relativitzen les distàncies entre punts llunyans en el mapa i que permeten anar on vulgues sense massa despeses, encara que després no hi pugues romandre perquè l'estada i altres dispendis ho fan difícil.
 Recorrem al menjar ràpid per comoditat o falta de temps (tot i la moda dels programes televisius on els cuiners fan filigranes).

Les noves tecnologies, sinònimes de velocitat i immediatesa viuen dins del nostre mòbil, eixa prolongació de la nostra mà, sense la qual ens sentim perduts i desorientats.

Recrear-se en la lectura és una tasca cada vegada més complicada. Llegim twits en dècimes de segon, missatges de whassap accelerats i sense barreres ortogràfiques. Tot a rajaploma: no hi ha temps per a més. Sembla que les imatges valen més que milers de paraules (malgrat els convincents arguments de Jesús Tusón al seu assaig). Inclús a la blogosfera s'evidencia el declivi de la comunicació escrita. Molts, que fa cinc anys escrivíem amb prou assiduïtat hem abandonat el costum. Alguns per estar de dol (com jo, que lamente la pèrdua d'un amic) i d'altres perquè, seduïts pels mitjans de comunicació més ràpids veuen obsolets els que fa una dècada eren novedosos i lloables blocs.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada