gràcies per passar per ací

dimecres, 22 de gener de 2014

USUARIS O ADDICTES??

He estat poc més d'una setmana sense internet al mòbil i he experimentat en grau lleuger el que ja està valorant-se com una nova malaltia: la nomofobia. En este enllaç hi ha un poc d'informació al respecte.


Si ens parem a pensar estem immersos en una societat tant depenent del que són elements elèctrics i semblants, que la nostra subsistència és cada vegada més difícil per les enormes necessitats que tenim si volem sentir-nos a gust: tots els aparells electrònics que utilitzem diàriament han passat de ser un ajut a ser una ferramenta imprescindible i quan més "aparells" fem servir més inútils som a l'hora de  prescindir d'ells.

A més està el tema de la manca d'intimitat: hi ha qui conta el que fa des de que es desperta fins que va a dormir, i ho fa en la xarxa exhibint-se sense cap tipus de vergonya. 
Sembla que les persones necessitem, com expliquen en el vídeo que adjunte, estar interactuant constantment per a sentir-nos vius i no és inhabitual vore un grup de gent que focalitzen totes les seues forces en el teclat del mòbil mentre descuiden el que tenen al voltant, siguen persones o el trànsit que els envolta.

Dels avantatges que comporten les Tics no cal parlar-ne: tots hem experimentat les enormes possibilitats de compartir coneixements i de tenir accés ràpid a les informacions que podem necessitar en cada moment, però cal anar amb cura, perquè també tenen contraindicacions i els més joves són cada vegada més addictes i tenen enormes possibilitats de convertir-se en nomofòbics. 


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada