gràcies per passar per ací

dijous, 16 de gener de 2014

CONTINUA MESSE SENESCIT AGER


Deia Ovidi en el provocador llibret "Ars amandi" que una collita rere d'altra fa envellir el camp. Igual eixe és el pensament que il·lumina la regidoria de cultura del nostre ajuntament quan ha abandonat les seues activitats des de finals de desembre.

 De vegades una pensa que igual el que ací escric ho lleig i interessa a persones amb càrrec i poder. Perquè després d'haver escrit una entrada sobre la manca de cura dels voltants de la "teòrica" biblioteca nova de Vila-real i justament a finals del mateix mes, aparegué la primera edició d'una  revista anomenada "Cultiva't" amb una clara relació  etimològica: tant cultura com cultiu venen del mateix origen llatí.
He de reconèixer que la publicació Cultiva't, la nova revista mensual d'activitats culturals, feia goig en les dues tirades que ha tingut, però en arribar els rigors del ple hivern la programació cultural ha desaparegut de Vila-real i també les activitats d'aquest caire. Igual és el que estan de guaret (o barbecho en castellà) i és d'esperar que en febrer tornarà a eixir una nova edició que ens sorprendrà amb moltes i interessants propostes.

No sé si el motiu d'aquest abandonament cultural es deu al fred, a la falta de pressupost o als exàmens universitaris. Aquest últim punt que sembla poc relacionat ve al cas perquè aquest principi d'any (igual que la fi de l'anterior) s'ha obert de manera extraordinària la "biblioteca" de Pius XII amb un horari especial per a facilitar l'estudi dels que preparen les proves universitàries del primer quadrimestre.
 Està clar que els esforços des de l'ajuntament s'han centrat en facilitar que els joves tinguen un espai que malgrat no ser una biblioteca (etimològicament hauria de tindre llibres per a ser-ho) ho semble i done ganes d'estudiar i cultivar-se.

Esperem que el gelat i estèril gener done pas a un febrer fructífer a tots els nivells: cultural i d'excel·lents resultats acadèmics per als estudiants que des de primeres hores del matí fins a les dues de la matinada han pogut fer ús de l'edifici mal anomenat biblioteca.


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada