gràcies per passar per ací

dilluns, 7 d’octubre de 2013

SENSE CULTURA

Les paraules es poden definir en positiu o tot el contrari. 
Quan a principi de curs hem d'explicar què és el que estudiarem en l'assignatura de Referents clàssics en les manifestacions culturals modernes (el nom d'aquesta optativa pot arribar a espantar el més pintat), fem reflexionar als alumnes al voltant del terme "culturals". Basant-nos, com quasi sempre, en l'etimologia, diem que prové del verb llatí: "colo, colere, colui, cultum" =treballar amb cura. La cultura té uns fruits: les obres fetes amb temps i esforç. 
També requereix temps (però no massa) el que la brossa faça acte de presència entre els tarongers o qualsevol altre tipus de cultiu.  Com a exemple d'açò últim adjunte foto del lamentable aspecte que presenta la zona enjardinada que envolta la biblioteca més gran i buida de tot Vila-real.
No és prou trist comprovar que els mesos passen i quasi segur que no vorem utilitzar l'espai interior dissenyat per a recollir la que hagués estat una formidable biblioteca i que ara està infrautilitzada, que a més es veu que ningú amb autoritat es passeja per aquell entorn, perquè és vergonyós vore en quines pèssimes condicions està per fora.
Ni cultura (en forma de llibres dins) ni cultura (en forma de conreu) fora.


Per cert, i canviant de tema: les alumnes de referents ja han començat a publicar en el seu nou bloc. De moment cadascuna s'ha identificat amb una musa i n' ha parlat. Podeu visitar-lo des d'ací: nueve más una musas

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada