gràcies per passar per ací

dimarts, 1 d’octubre de 2013

DEMÀ FA 30 ANYS

No sé si molta gent recordarà la data, però demà dia 2 d'octubre farà 30 anys que a Vila-real es va produir una xicoteta commoció social. Eren els temps en que només TVE emetia en el seus dos canals: la Primera i la Segona i eixir a la tele era una fita no fàcil.
Les Rosarieres van escriure als encarregats de la missa del diumenge que es retransmetia cada setmana des d'un lloc diferent i aquells van tindre a bé vindre a donar a conèixer a la resta de l'estat espanyol  l'entranyable i estimada per les Rosarieres: Missa del Roser del mestre Mateu.

Va ser una experiència inoblidable: ¡quin desplegament de medis!: càmeres, operaris.. director d'escena: mai s'havia vist res igual a l'Arxiprestal sant Jaume de Vila-real. Dissabte va haver assaig general i recorde com a anècdota que el realitzador els va dir a les xiquetes de comunió que havien d'eixir a l'ofertori que podien anar vestides de qualsevol color menys blanc. ¡Les pobres es van quedar de pedra! Per suposat que van eixir de blanc i no va passar res, però deien els experts que no era un bon color per a la imatge televisiva.
Jo vaig anar de roig grana i em vaig fer tan famosa que em reconeixen pel carrer perquè vaig llegir una lectura i vaig "xupar" càmera. 
Eren els temps dels primers vídeo reproductors i els comerços emetien a totes hores per les pantalles de les teles en exposició el que havia estat la missa del dia 2 d'octubre de 1983.
Enguany, i trenta anys després, l'església Arxiprestal de Vila-real torna a ser famosa durant les festes del Rosari: una rosariera ha volgut casar-se front a seua mare de Déu i com que és  una xica famosa, tornarem a eixir en els medis de comunicació. No sé si serà només a nivell escrit (en revistes i periòdics) o si també es farà gravació de l'esdeveniment. Maria Colonques, la guapa filla de l'amo de Porcelanosa es casa i diuen les "agüeles" del poble que ho fa amb un xic "normal". ¡Menys mal! pobra Maria si es casés amb un que no ho fóra. Clar que el que volen dir és que no és ric com ella. A Maria la conec des de fa més de vint anys i malgrat el seu suposat alt nivell econòmic ha estat sempre una xica accessible i propera, la qual cosa s'agraeix, com és normal(també).


És el dia 11 per la vesprada i diuen que caldrà a vore-ho, però no serà molt fàcil apropar-se perquè imagine que hi haurà molta gent i també molta curiositat. Segurament ens haurem de conformar-nos amb les imatges que ens oferesquin els medis.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada