gràcies per passar per ací

dissabte, 19 d’octubre de 2013

DE MAL A PITJOR

Esta setmana han eixit en alguns mitjans de comunicació uns informes i dades que volen donar certa llum sobre l'obscur i trist futur que intuïm a curta distància. També esta setmana hem sentit que ens han perdonat als valencians la multa que devíem pagar per deixar d'organitzar la Formula I en la capital del Túria (encara que en substitució s'han endut tot el que podien aprofitar per a muntar l'espectacle en altres seus).  
En principi sembla que ambdues notícies tinguen poca relació, però després d'haver sentit anit a Pedro Olalla explicant el que està passant a Grècia a hores d'ara, una comença a sospitar que, com l'hel·lenista esmentat ens va dir, la crisi al nostre estat encara anirà a pitjor i Déu no vulga arribem a la situació  lamentable que s'està vivint en la que fou el bressol de la cultura occidental. 
L'Ateneu de Castelló va ser el lloc on ahir Pedro Olalla va fer una xerrada al voltant dels orígens i l'evolució de la democràcia fins als nostres dies. Va tractar també altres temes, però es va centrar sobretot en com el terme democràcia ha perdut el seu valor etimològic i està buit de la veritable sobirania del poble. 
Segons Olalla més que democràcia tenim oligarquies que defensen els valors particulars de sectors econòmics, despreocupats del bé del poble, al que fan creure que té "poder" d'elecció, sent açò una total fal·làcia.
Després de sentir les explicacions donades pel conferenciant, una només pot pensar que té tota la raó perquè la desafecció que sentim davant la classe política  és fruit de l'enorme distància que s'ha creat entre "ells" (els que manen) i nosaltres.
Per acabar la conferència i en el torn d'intervencions li van preguntar sobre la situació actual a Grècia i ens va explicar que s'està tornant insofrible: entre les retallades, l'atur, el saqueig a que es sotmesa per part dels poders europeus i el malestar i apatia general de la població, només una manifestació general de protesta al carrer per la major part de la gent, podria frenar el que augura com una autèntica tragèdia nacional.


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada