gràcies per passar per ací

dijous, 19 de setembre de 2013

EL GOS ÉS L'AMO: CANOMANIA??

Diuen les males llengües que els gossos i els amos es pareixen. De vegades sí que ho sembla, però no sempre.


Hi ha tants gossos per ahí que una pensa si es tractarà d'una "canomania".
La canofilia és altra cosa.

En ma casa i des de que era menuda he viscut veient criar a un o més d'aquests animalets. Només els teníem en casa mentre es feien prou grans per alimentar-se normalment. Quan eren cadells ma mare s'encarregava de criar-los donant-los biberons de llet. Tindre'ls en casa uns dies o poques setmanes trastocava una mica la vida familiar perquè la falta de disciplina i les ganes de jugar feien perillar la integritat d'alguns mobles. 
He de reconèixer que aquesta vivència repetida en més d'una ocasió no en va marcar per a res: ni tinc gos ni tinc ganes de tindre'n, però he de dir que vore la proliferació d'aquesta mascota em planteja moltes preguntes.
Reemplacen els gossos la companyia humana?? Són millors que els nadons??
Perquè quan es passegen pel carrer no saps qui passeja a qui?? si el gos a l'amo o a l'inrevés?  
Vos assegure que moltes vegades em quede amb les ganes de fotografiar o filmar les situacions còmiques que es produeixen quan l'animalet no vol fer el que l'amo mana i acaba imperant la voluntat del gos.
Passarà igual quan la voluntat dels pares i dels fills van en sentit contrari??? Guanyarà el que es suposa que deu obeir??
No vull entrar en el terreny espinós dels gossos solts, amos lligats. Quan veig vindre algun gos solt, canvie de vorera i espere que ell no ho faça. És per a riure (o plorar) escoltar com després de que el gos se t'haja tirat damunt, els amos el renyen i li parlen com si fos una persona. Això va passar per exemple aquest estiu quan estàvem fent ioga i ens va vindre damunt com si fos un bou un "canis" de dimensions considerables. 

En  l'estrany món en el que vivim, en lloc de passejar amb amics, passegem amb gossos (deu ser perquè són els millors amics de l'home???) i tenim centenars d'amics en la xarxa i no en trobem cap per a fer una passejada raonant i compartint moments d'esplai.

I per acabar una imatge que qüestiona quin respecte tenen els amos dels gossos per l'espai compartit i per desgràcia ple de "mines" per als vianants.


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada