gràcies per passar per ací

dilluns, 12 de novembre de 2012

LA FE DELS AGNÒSTICS

Al batejar el post he utilitzat el que en llatí es diu  contradictio in terminis , figura literària que es coneix amb el solemne  nom d'oxímoron (d'origen grec), però no trobava millor manera de començar a  parlar d'un conegut que es defineix com agnòstic i que contradictòriament és un gran creient. 
Bé,  hi ha que matissar i cal dir que no es reconeix fidel a cap religió, però té la seua pròpia en una espècie d'egolatria duta a nivells al·lucinants.  
Pots parlar del que vulgues amb ell: en sap de tot més que ningú. No hi ha artista, escriptor o fet històric que se li escape: de tot  té opinió fonamentada. He de reconèixer que és molt divertit i de vegades instructiu parlar amb ell: pots ficar a prova la seua dialèctica, fer jocs de paraules, vore fins on aplega la seua tossuderia, però em fa pena vore el poc que se l'estima la gent. 
Em va confessar una vegada que es va sentir indefens quan un amic li va dir que sabia massa. Com es pot saber massa?. Té límit l'exploració i les ganes d'aprendre? En principi no, però com tot en la vida en la mesura està la clau. Encara que conec a persones més sabudes que aquest del  que vos parle i tenen la suficient humilitat i sentit comú per a no resultar repel.lent a la resta dels mortals. 
A la gent de clàssiques de vegades se'ns tracta com a "bichos raros", persones amb uns coneixements "excessius" i poc donats a interactuar. Però per a demostrar que no ho som en absolut, més de dos-cents ens hem inscrit en la X Jornada de Clàssiques que es farà dissabte que ve a Sagunt i de la que vos deixe programa per a enveja d'alguns i satisfacció d'altres.
Els creients en les clàssiques volem seguir contagiant la nostra "fe" en les virtuts de les nostres arrels i malgrat que alguns ens volen dur a l'agnosticisme, resistirem com la famosa aldea gal.la d'Astèrix.

17 de noviembre de 2012.Assessoria de Clàssiques. CEFIRE de Xativa
Saló d'Actes de la Fundació Bancaixa Sagunt "Casa Capellà Pallarés"
"Saguntina Domus Baebia" i C.E.I.P. Cronista Chabret

9:00 -9:30 h. Recepció d'assistents al Saló d'Actes «Casa Capella Pallarés»
9:30 -10:00h. Presentació de la Jornada
10:00 -12:00 h. Ponències i experiències didàctiques 

De la ficción histórica del pasado a la realidad docente del presente
La novel·la històrica a l'aulSantiago Posteguillo              

          Lisístrata en las aulas de Bachillerato         Material didàctic per a Grec     Elena Gallardo

EUROCLASSICA: Sagunto como referente europeo ela Didáctica de las HumanidadeClásicaAcadèmia SaguntinJosé Luís Navarro (Euroclassica), Charo Marco, Amparo Moreno (Saguntina DomuBaebia)

12:00 a 12:20 h. Pausa
12:20 a 12:30 h. Comunicació 

Certamen Ciceronianum Arpinas: una nueva experienciaEsteban Berchez (SEEC) et Mariló Limo (ambaixadora del certamen) Comunicació

12:30 a 14:00 h. Conferència-col·loqui amb projecció audiovisual

¿Por qué Grecia?La fuerza del elemento griego en la conformación de la culturaEncontre amb l'escriptor i hel·lenistPedro Olalla

14:00 a 16:30 h.DINAR
16:30 a 18:00 h. i 18:15 a 19:45 h.TALLERS 
C.E.I.P Cronista ChabretSaguntina Domus Baebia
1. Plaza de los dioses. Kike Martínez      6. Ubi tu Gaius, ego Gaia. Amparo Moreno
2. Danzas griegas. Gemma López7. A Sapore ad Sapientiam. Charo Marco
3. "Gesto Texto". Gemma López       8. Incipit Titivillus. Salva Muñoz
4. παίζομεν ἐλληνιστίMario Díaz9. Tessellae. Lluisa Bouché/Resu García
 5Multi Ludi Latine. A. González/G. González 
20:00 h.  Conversationes et... VALETE!!!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada