gràcies per passar per ací

dijous, 10 de maig de 2012

PRINCIPIS PER A GUANYARQuan estudiava la carrera ens van parlar de la teoria de Freud que defensava la necessitat de parcs temàtics que facen creure a la gent que el que hi ha fora d’ells és la realitat inamovible. Enguany es celebra el vintè aniversari del parc temàtic de Paris.
Encara que tampoc aquest modern i visitat “santuari” es lliura de les penúries dels temps que vivim, és un exemple d’empresa i té set "principis" o normes que fan d’ Eurodisney  un lloc on xiquets i grans quasi troben el món perfecte que no és la realitat quotidiana.
Es va publicar fa uns tres anys en el suplement dominical d’un  periòdic espanyol quins eren eixos principis per als treballadors de la factoria de somnis: el primer dóna importància a mirar a la cara a les persones en les que es parla i fer-ho amb un somriure demostrant interès pel que et diuen.
El segon va lligat al primer i parla de la cordialitat i l’esperit de bon amfitrió davant de tots els que apleguen al parc i als que ha de saludar-se individualment.
El tercer va sobre l’obligació d’intentar ajudar al que ho necessita i fer-ho sense timidesa  perquè n’hi ha que saber perfectament què vol el client.
El quart parla sobre la capacitat de resoldre els problemes que es presenten i de buscar ràpidament solucions.
El cinquè recorda l’ importància del llenguatge corporal, tant amb l’expressió facial com la postura i l’actitud que denoten correcció i bona disposició cap al client.
El sisè persegueix fer realitat els somnis dels clients mentre estiguen al parc perquè conserven el millor record de la visita.
El setè lloa no escatimar en paraules i donar les gràcies als clients per la confiança dipositada.
De vegades pense què passaria si aquestos principis exposats els ferem servir en totes les situacions de la vida. Igual ens ho hauriem de plantejar...1 comentari :

  1. Ho treus d'una revista i parla d'un parc temàtic però és ben vàlid per a tots aspectes de la vida quotidiana... Segueixes com sempre... amb temes interessants i molta qualitat. BONES FESTES!!!

    ResponElimina