gràcies per passar per ací

dimarts, 17 d’abril de 2012

DOLÇ CAP DE SETMANALes persones llépoles com jo estem de sort perquè l'Ajuntament de Vila-real ha organitzat per al proper cap de setmana el seu primer Festival de l'orxata i la xocolata que permetrà als visitants conèixer a fons el procés d'elaboració de la xocolata artesanal i els utensilis que, des de fa segles, s'empraven per a treballar amb aquest producte. Contemplar les varietats, la història, les propietats nutricionals, medicinals i cosmètiques de la xocolata són algunes de les propostes previstes per a aquesta mostra.
Les diferents carpes de la plaça Major ensenyaran als visitants com s'elaboren els diferents tipus de la xocolata d'una manera pràctica i lúdica. A més dels vídeos documentals sobre els encants del cacau i tots els seus secrets, hi haurà una exposició de la fàbrica-museu de la xocolata amb la maquinària, les eines i els utensilis utilitzats tradicionalment per a la preparació d'aquest producte artesanal com és el molí de pedra que els maies ja empraven per a l'elaboració de la xocolata. També s'ha organitzat un taller d'escultura a partir d'un bloc de xocolata i un curs de xocoterapia.
Pel que fa a l'apartat gastronòmic, es farà una degustació de xocolates, estarà la creperia de la xocolata, la fundue de la xocolata, el chocokebab i es podrà provar el producte estrella: l'orxata de xocolata. Per al dissabte, a les 12,00 hores, s'ha organitzat una xocolatada popular en la qual es repartiran 500 racions de xocolata a la tassa recent fet i el diumenge, a la mateixa hora, hi haurà una orxatada popular amb 300 degustacions d'orxata natural.
 El Festival de l'orxata i la xocolata obrirà el divendres a les 12,00 hores i tancarà el diumenge a les 22,00 hores.


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada