gràcies per passar per ací

dissabte, 4 de febrer de 2012

...i ara 21

Les males notícies no deixen d'arribar al nostre maltractat sector d'ensenyament públic. A més de les retallades de sou que ens venen damunt el proper mes de març, ara ens anuncien l'ampliació d'hores d'aula. Fins a 21 sòn les previstes. Si en tots els departaments  didàctics la mesura pot dur problemes per als professors, en el cas de les clàssiques és quasi dramàtica. Les nostres assignatures amb el seu caràcter d'optatives en la majoria dels casos es troben sempre amenaçades i en alguns centres de miracle es poden mantenir les places per als professors de llatí  i grec, asumint hores d'assignatures "afins" com era abans l'alternativa a la religió i ara l'atenció educativa. Ampliar l'horari lectiu no sols significa augmentar la càrrega docent, sinò que en el nostre cas pot supossar la supressió de places que avui en dia es mantenen "in extremis". 
El pesimisme i la frustració s'estan apoderant dels que pensem que estem pagant els plats que han trencat altres. Nosaltres no hem dut la Comunitat a la ruïna. No hem fet inversions milionàries en la Ciutat de la Llum, Ciutat de les Arts, Terra Mítica, Aeroport de Castelló... No som responsables de la frivolitat dels que han actuat sense previsió i sense seny. 
No sé si amb estes mesures aconseguiran reduir el dèficit que han creat, però el que és segur és que no ajuden gens a la qualitat de l'ensenyament ni a dignificar la feina del professorat. Deixe penjat el vídeo del   documental emés en la Sexta ahir, on es fa un repàs de com la megalomania i la falta d'ètica  ens han dut a la situació en que estem a la fins fa res "capdavantera" Comunitat Valenciana. Si no el vas vore, no te'l pots perdre.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada