gràcies per passar per ací

dimarts, 21 de febrer de 2012

EL VIRUS DEL DESENCANT

Amb el fred que ha estat fent darrerament, els virus han fet la seva festa i han acampat entre nosaltres de manera devastadora. Les manifestacions del darrer cap de setmana pels carrers de Castelló i Vila-real ens han acabat de malmetre. Per sort en les convocatòries de la nostra comarca va predominar el seny i no haguérem de lamentar incidents com els que han succeït a València malauradament.
Però hi ha altres virus, diferents als de la grip, que es respiren en l'ambient i ens provoquen desencant i desànim: l'estat crític en que es troba l'economia del país és cada dia més evident i la gent estem trists. Les converses amb els companys sempre van del mateix: noves convocatòries de concentracions i protestes, cap indici de replantejament per part de les autoritats, sensació de desencant que fa a alguns pensar en anar-se'n a buscar-se la vida a l'estranger. Este matí em deia una companya que Austràlia li pareix una bona alternativa per canviar d'aires i sentir-se menys angoixada.
Donats els mals temps que corren haurem de recordar les paraules del poeta Virgili que en el vers 207 de l'Eneida recomanava: Durate et vosmet rebus servate secundis, és a dir, "aguanteu i reserveu-vos per a millors ocasions", perquè açò va per a llarg. Intenteu no agafar el virus del desencant que és molt contagiós i persistent.

1 comentari :

  1. Si hi ha un virus i ha decidit pegar a dues peces fonamentals de la societat la sanitat i l'educació... Per què? Després vindràn amb plans per solucionar el fracàs escolar i bla, bla, bla... amb les butxaques ben plenes. La lluita continua.

    ResponElimina