gràcies per passar per ací

divendres, 10 de febrer de 2012

ARS BENE DICENDI ET DOCENDI

El passat dimecres dia 8 vam tindre a l'institut Broch i LLop de Vila-real la grata visita de l'escriptor de novel.la històrica Santiago Posteguillo.
L'encontre amb els alumnes va ser fantàstic: es nota que Posteguillo és un professor vocacional i gran coneixedor de la tasca docent. Des del primer moment de la conferència va captar l'atenció de l'alumnat que va romandre interessat i atent durant quasi una hora. Ens va explicar què és el que pretén quan comença a escriure una obra i quines són les preguntes fonamentals que ha de plantejar-se per aconseguir els seus objectius.
La passió demostrada cap a la història de Roma no ens va deixar indiferents i l'explicació de com ha cavilat la recent publicada: Los asesinos de emperador, va produir entre els oients ganes de llegir la nova novel.la. 
Després de l'experiència podem dir entre d'altres coses que: Santiago Posteguillo és una persona digna d'escoltar i de la que pots aprendre molt perquè no sols és un erudit en el camp de les humanitats, sinò que a més és un home accessible disposat a respondre a les preguntes que se li formulen i a fer-ho des de la senzillesa i la claredat.
Una sort haver tingut esta aproximació a un escriptor d'èxit que reivindica l'interès de la època clàssica per a recrear històries i conèixer millor els nostres orígens.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada