gràcies per passar per ací

diumenge, 11 de desembre de 2011

NADAL PRECOÇ

No sé si són les ganes de festa o la necessitat d'allargar el que ens agrada, però la festa de nadal (que no el Nadal) s' anuncia amb tanta antelació que una ja no sap si les tradicionals festes van del vint-i-quatre  de desembre al sis de gener, o de finals de novembre fins que acaben les rebaixes d'hivern.
En el calendari litúrgic anem pel tercer diumenge d'advent, temps d'espera del naixement de Jesús, però l'anunci dels nadals ja va començar a Vila-real el vint-i-cinc de novembre amb l'encesa dels llums pels principals carrers de la ciutat. 
La precocitat del nadal ens rodeja i es veu per tot arreu: en els anuncis televisius, en les pel·lícules americanes plenes de neu, en els escaparates...fins i tot en les nadales que van sentir ahir a la plaça Bayarri. 
Per avançar-se aquest any inclús  la que serà ja la vintena edició de la fira etnològica de Suera en lloc de ser el primer diumenge de gener, es celebrarà el proper diumenge dia 18 de desembre. El motiu  d'aquest canvi ha estat que el primer diumenge de gener és l'u i no és un bon dia per eixir al carrer i el següent ja és després de Reis i tampoc semblava adient. Eixe dia està previst, entre d'altres, la matança del porc indultat en novembre pel mal oratge. 

1 comentari :

  1. Poc a poc es va sentint l'arribada d'aquest temps per mirar-se endins. Saber que ahí està tot el que som i tot el que de valuos tenim. I que els que estan més a prop - la familia - són qui més ens necessiten tal com som i tal com som de valuosos...

    ResponElimina