gràcies per passar per ací

dijous, 1 de desembre de 2011

LA CAIGUDA DE LA RAJOLETA

Fa ja un parell llarg d’anys que la crisi colpeja amb crueltat al sector industrial de la nostra comarca. Ens havíem centrat en la fabricació de rajoletes ceràmiques i amb la caiguda de la construcció moltes fàbriques han hagut de tancar i molts treballadors s’han quedat en l’atur. Tot això per desgràcia ja ho sabíem.
Però la caiguda de la rajoleta, el tema que ens ocupa, no és tan general i es concreta en les parets del nostre centre d’estudi que acaba de complir set anys d’existència. No és que abans de la crisi es construïa molt, és que es feia molt malament. Les parets dels passadissos del Broch i Llop estan cobertes de milers de rajoletes groguetes que en les darreries del passat estiu van començar a caure. A hores d’ara més d’un centenar s’han desadherit de la paret amb el risc que això suposa per als que treballem i estudien ací. Hui i com a mesura de pressió cap a l’administració i de precaució cap als alumnes no hi hauran classes.
És hora de preguntar-se: com fem les coses en aquest país? A qui enganyem treballant d’aquestes maneres? Estalviar en material i construir així, no hauria d’estar penalitzat per llei? I si alguna de les més de cent rajoletes que ja han caigut  haguera impactat fatalment en algun membre de la comunitat educativa??  I amb les milers que queden amenaçant en desprendre’s quan pensen fer alguna cosa? 
Igual resulta que els mateixos que construïen a destall i sense cap tipus de control de qualitat ja pensaven en la crisi i calcularen que els defectes de l’obra els tornarien a reportar beneficis en menys de set anys, com per desgràcia ocorre en aquest cas. Com està el pati!!


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada