gràcies per passar per ací

dimecres, 16 de novembre de 2011

PATRIMONI IMMATERIAL

El professor Luigi Miraglia ha proposat signar un manifest perquè el llatí i el grec es reconeguen com a patrimoni immaterial d'Europa. Com ell diu, tot el vell continent reconeix en les civilitzacions grega i llatina les arrels històriques i un tresor inacabable de la memòria comú d'Europa. La llengua grega, aprofitant el seu inesgotable potencial per a formar noves paraules i la seua possibilitat expressiva, ha donat veu al pensament filosòfic i, per ell ha concebut conceptes com la llibertat, la democràcia, la política..Amb la llengua grega s'ha forjat tot el lèxic intelectual europeu de tots els àmbits del saber des de la medicina a la ciència en general.
El llatí ha seguit l'estela del grec i a més s'ha convertit en la mare d'un bon nombre de llengües del nostre entorn i el seu coneixement  no sols és recomanable , sinó molt útil per aprendre amb facilitat la llengua dels països veïns.
Uneix-te a la proposta i signa pel reconeixement del grec i el llatí com a patrimoni immaterial des d'ací.

2 comentaris :

  1. Em sembla una grandíssima iniciativa!! Com diríem en missa: "¡¡Es justo y necesario!!".

    ResponElimina
  2. A mi també em sembla molt bona idea, ja que he cursat ambdues llengües i em pareixen molt interessants, però no sé on he de firmar :(

    ResponElimina