gràcies per passar per ací

dimarts, 25 d’octubre de 2011

RETALLAR, EL VERB DE MODA

Si hi ha un verb que està de moda eixe és: retallar.
Amb el tema de la crisi en tots els sectors es parla de la necessitat de fer retallades. En algunes comunitats autònomes ja s’han agafat mesures que han reduït el nombre de funcionaris o les despeses en teoria prescindibles (encara que no sé com es pot dir que les despeses de sanitat ho són).
Al nostre poble també hi ha retallades que es veuen sense fixar-se massa. El que durant els darrers anys havia estat l’enveja de les poblacions veïnes (inclosa la capital), és dir, la programació teatral de luxe del nostre auditori  ha passat a formar part de la Història. Sobretot l’any passat vam gaudir d’obres tan fantàstiques com "La Guerra de los Rose", que pel que ara ens conten els organitzadors superaven les possibilitats pressupostàries. Com a mínim enguany ens haurem de conformar amb una agenda més pròpia del que som: un poble gran.
També ens tallen el subministrament de llum. Abans es fa de nit que s’ encenen els llums d'alguns carrers de  la via pública i pel matí passa el contrari: anem a l’ institut a les fosques perquè l’ enlluernament públic s’apaga abans de que ixca el sol.
Però encara hi ha casos més al·lucinants: el  que havia estat tema polèmic i criticat per tots els partits que es presentaven a les eleccions municipals, excepció feta (és clar) del grup que governava: una biblioteca sense llibres, no sols no s’ha solventat després de quatre mesos de nova gestió municipal, sinó que a més he sentit comentaris de que no serà possible ficar en funcionament l’edifici del que presumien com la biblioteca més gran de la contornada, perquè  ni hi ha prou personal bibliotecari en el poble, ni pressupost per a contractar més gent, ni tan sols possibilitat de traslladar els llibres de l'antiga biblioteca municipal a la nova perquè les despeses que suposaria són també excessives.
I com deien els antics: in medio virtus. No es podia viure gastant com si sobraren els diners (programant funcions teatrals que no es podien subvencionar amb les entrades i els abonaments), ni era realista construir una biblioteca sense tindre prevista la dotació de llibres i de personal, però quedar-nos ara “a fosques” i sense perspectiva de solucionar el que abans es criticava, no em sembla justificable malgrat la crisi econòmica. 
Veient a més que molt a prop de la teòrica biblioteca s’està fent i desfent el que era l’antic convent de les Dominiques. Per a eixa obra que no sé quina finalitat té (perquè tampoc sembla que vaja a convertir-se en el Museu de Setmana Santa, com es va dir fa mesos) sí que hi ha pressupost, però per a potenciar la cultura, ficant en funcionament l’antic edifici del Pius XII no hi ha diners.  Que algú m’ho explique.Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada