gràcies per passar per ací

divendres, 7 d’octubre de 2011

DEL NOM D'UN BLOC

Resulta molt difícil batejar un bloc quan has tancat un altre amb el que t' havies acostumat a viure durant cinc anys.
Vaig pensar en moltes possibilitats, però hi ha tanta quantitat de blocs a la xarxa que alguns que m' agradaven, com ara "totum revolutum" o "una mica de tot", ja estaven agafats. A la fi crec que el nom que he triat és del més adient.
 "Romanços i calendaris" és una expressió que he sentit des de menuda a ma casa per nomenar allò que no té importància i és totalment prescindible, com ho és el que escric en el meu bloc. Són romanços (reflexions, crítiques, comentaris..) i calendaris (anotacions, agenda del que passa al meu poble i que de vegades no ens enterem..).
He buscat el significat en el diccionari i apareixen per separat les expressions: "fer romanços" (=perdre el temps) i fer calendaris (=donar-li importància al que no la té), però junts no els he trobat. 
Parlant amb un company de valencià m'ha suggerit una interessant relació entre ambdues paraules, que si bé no tenim cap seguretat de que siga la raó de l'expressió que ens ocupa, almenys resulta versemblant. Vindria a recordar aquells calendaris on a més d' indicar-se els dies del mes, s' afegien històries, consells, acudits...que no eren de gran transcendència i que si a ú li abellia i tenia temps els llegia, sense més.
Després del que he escrit els darrers anys, pense que batejar el nou bloc amb el nom ja explicat, és el millor. 
De moment, comence ací i espere que, com en la cançó sobre l' Odissea, el viatge siga llarg, però sense molts perills, que ja no estem per a massa disgusts.

2 comentaris :

 1. Gracias.
  Me gusta el aire fresco de esta maravillosa ventana. Cada fecha del calendario la llenaremos de los romances que recogen la vida o la llenan de la música necesaria para gozarla, bailarla, disfrutarla. Romances que explican, cual trovador en esta esquina del mundo, el sucedido en la plaza del pueblo, en el rincón de la escuela, en la butaca del patio, en el salón de la casa, en el despacho del edil... poniendo fecha y luz a aquello que anima el quehacer diario. Un romance de cultura, de la cultura de siempre, de la cultura del pueblo.
  ¡¡Que empiece la música!!
  Atención amigos, abrid bien vuestros oídos... escuchad un romance que abrirá vuestros ojos para entender, descubrir y reconocer la verdad, por lo menos, una parte de la misma.
  Gracias.

  ResponElimina
 2. M'agrada molt aquest bloc i el nom. Estic desitjant seguir-te com al racó. Molta sort!

  ResponElimina